Logo BIP Logo ePUAP
Biuletyn Informacji Publicznej
herb jednostki
Przedszkole im. Zajączka Złocieniaszka w Złocieńcu
System eBoi

eBoi
Jak załatwić sprawę?

System eWrota

eWrota
BIPy jednostek organizacyjnych.

KLAUZULA INFORMACYJNA - RODO

INFORMACJA W SPRAWIE OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH
REALIZOWANA PRZEZ PRZEDSZKOLE
im. ZAJĄCZKA ZŁOCIENIASZKA W ZŁOCIEŃCU

ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)

Informuję, że:

  1. Administratorem wszystkich danych osobowych jest Przedszkole im. Zajączka Złocieniaszka w Złocieńcu reprezentowane przez Dyrektor Przedszkola
    p. Elżbietę Bielak, z siedzibą przy ul. Orzeszkowa 2, 78-520 Złocieniec, tel.: 9436 71153, adres e-mail:
    przedszkolezlocieniec@wp.pl

  2. Funkcję Inspektora ochrony danych w Przedszkolu im. Zajączka Złocieniaszka pełni Ireneusz Sabat adres e-mail: sabat@zlocieniec.pl

  3. Pana/Pani dane osobowe oraz dane osób niepełnoletnich, których jest Pan/i prawnym opiekunem, przetwarzane będą w celu realizacji wychowania przedszkolnego na podstawie Ustawy z dnia 14 grudnia 2016r. Przepisy wprowadzające ustawę – Prawo oświatowe (Dz. U. z 2017 roku, poz. 60) oraz w celach promocyjnych i dokumentowania zadań i projektów realizowanych przez Przedszkole im. Zajączka Złocieniaszka w Złocieńcu.

  4. Posiada Pan/Pani prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

  5. Przysługuje Panu/Pani prawo wniesienia skargi do Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pan/Pani, iż przetwarzanie danych osobowych Pana/Pani dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

  6. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest wymogiem ustawowym. Jest Pan/Pani zobowiązany/a do ich podania a konsekwencją niepodania danych osobowych będzie brak możliwości uczęszczania Pana/i dziecka do Przedszkola im. Zajączka Złocieniaszka oraz brak możliwości fotograficznego dokumentowania udziału w zajęciach i wydarzeniach przedszkola.

  7. Dane udostępnione przez Pana/Panią nie będą podlegały udostępnieniu podmiotom trzecim. Odbiorcami danych będą tylko instytucje upoważnione z mocy prawa, oraz w przypadku danych fotograficznych - udostępnieniu innym rodzicom, których dzieci uczęszczają do grupy razem z Pana/i dzieckiem

  8. Dane udostępnione przez Panią/Pana nie będą podlegały profilowaniu.

  9. Administrator nie ma zamiaru przekazywać danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

  10. Dane osobowe będą przechowywane przez okres trwania wychowania przedszkolnego oraz 5 lat w archiwach przedszkola, licząc od początku roku następującego po roku, w którym została wyrażona zgoda na przetwarzanie danych osobowych.

Złocieniec, dnia 25 maja 2018r.

Załączniki do pobrania

Pobierz Rozpakuj
Pobierz spakowane pliki Rozpakuj pliki i pobierz

Metadane - wyciąg z rejestru zmian

Akcja Osoba Data
Dodanie dokumentu: Elżbieta Bielak 11-06-2018 15:19
Osoba, która wytworzyła informację lub odpowiada za treść informacji: Elżbieta Bielak 11-06-2018
Ostatnia aktualizacja: - 11-06-2018 15:19